Hur fungerar en vape?

Cigaretter fungerar genom att bränna tobaksblad. Inandning av den resulterande röken ger nikotin till användaren, men också 4,000-plus kemikalier, inklusive giftiga sammanslagningen av kemikalier som kallas tjära och andra kemikalier på farliga nivåer.

Däremot, elektroniska cigaretter – annars känd som vaping produkter – inte innehåller tobak och inte innebär förbränning av något ämne. Istället är e-cigaret tprodukter fyllda med en vätska som ofta, men inte alltid, innehåller nikotin. Ett litet värmeelement inuti enheten förvandlar vätskan till en ånga som sedan inhaleras genom ett munstycke munstycke. Det finns ingen förbränning, så det finns ingen rök.

I hjärtat av en ångprodukt är sprejflaska. Denna innehåller spolen som värmer upp för att avdunra vätskan, men den behöver andra delar också. Nästan alla atomizers har en lagringstank för vätska. Det finns också en veke att transportera vätska från tanken till spolen. Det finns ett luftintag system som låter luftflödet in i sprejflaska, över spolen och upp till munstycket munstycket, transporterar ånga med den. Slutligen, det är munstycket munstycket (eller spets) själv.

För att förse enheten med ström, är sprejflaska ansluten till ett batteri. Vanligtvis skruvar i toppen av batterihuset, men vissa modeller är ett stycke enheter som innehåller båda. Studier visar att etablerade vapers, särskilt de som har bytt från rökning till vaping, tenderar att använda mer avancerade produkter med löstagbara atomizers, delvis eftersom detta tillåter användare att lättare växla mellan olika smaker under hela dagen.

Många e-cigaretter har fasta batterier inbyggda i enheten kroppen. Kroppen kommer också att innehålla kontakten för sprejflaska, brand knappen (som aktiverar spolen) och en laddningsport. Det kan också ha extra kontroller för att justera hur mycket ström som skickas till spolen. Vanligtvis finns det en LED-skärm som hjälper till att justera inställningar och visa återstående batteritid.

Det finns också enheter med löstagbara batterier tillgängliga. Den stora fördelen med dessa är att om batteriet går lågt behöver inte enheten vara inkopplad för laddning. Du kan bara byta ut batterierna och ladda de platta dem i en extern laddare. Dessa enheter brukar kallas mods, och de flesta av dem har ett komplett utbud av funktioner, inklusive makt och temperaturkontroll.

Den sista komponenten i en e-cigarett är vätskan det förångar. Det finns en hel del felaktiga föreställningar om denna vätska. Många människor tror att det är en olja, eller att den innehåller tobak. De tror att vätskan kommer från Kina och är potentiellt förorenat.

I själva verket, vätskan är mestadels propylenglykol och vegetabiliskt glycerin, som båda är vanligt förekommande i livsmedel och FDA-godkända läkemedel. Sista gången du gick till en konsert och en dimma maskin användes, var “dimma” sannolikt produceras med propylenglykol. De flesta flytande innehåller också farmaceutisk kvalitet nikotin; Nästan alla vätskor har mat-grade smaktillsats. Och medan kinesiska företag producerar e-vätska, majoriteten av vad som är till salu i USA är inhemskt producerade, oftast till mycket höga standarder.
Så är det en cigarett?

Om man tittar på alla delar av en e-cigarett, är det uppenbart att dessa produkter är mycket olika från en faktisk cigarett. Det finns ingen tobak, inget papper och inget filter, och det brinner inte. Det enda de har gemensamt är att de låter användaren inhalera nikotin-de är inte samma sak.

Faktum är att namnet “E-cigarett” sakta tappa modet bland användarna. Många människor nu kallar dem personliga vaporizers, vaping produkter eller helt enkelt vapes. Det ursprungliga namnet på “e-cigarett” valdes av marknadsföringsskäl som ett sätt att låta rökare veta att enheterna var ett alternativ till cigaretter, men det är också förvirrad en hel del människor att tro att de är cigaretter.