Ta med din reptil eller amfibie till veterinären

Att föra din Här på snorbilligt kan du köpa reptiltillbehör kan vara en stressig tid, särskilt när de är sjuk eller skadade.

Alla reptiler måste komma fram till utnämningen i ett hölje. Vanligtvis är deras normala hölje för stor eller svår att ta in, så exempel på andra bärare inkluderar:

Örngott Transportörer för katt-och hundresor Plastbehållare med ventilationshål Kartonger med ventilationshål och måste kunna säkras (de rekommenderas inte för ormar) Sköldpaddor kan resa utan vatten. En fuktad handduk på botten av en hink eller stor plastbehållare är vanligtvis tillräcklig Axolotls måste resa nedsänkt i kallt vatten (helst samma temperatur som deras tank). Ett litet plast akvarium eller till och med en esky kan användas. Om du inte kan ta med sin vanliga inneslutning till utnämningen, kan ett foto av buret och omgivningen ofta vara till stor hjälp för veterinären.

Sköldpaddor, grodor och axolotls – ta ett prov av deras tankvatten i en separat behållare.

Undersökning av fekala prover är en rutinmässig del av undersökningen. Ta med ett nytt fekalprov till samrådet, om detta är tillgängligt.